Vintage oorbellen waar te koop

Vintage oorbellen zijn een specialiteit in de markt voor kostuumontwerpjuwelen die zeer concurrerend is. Er zijn veel mensen die deze specifieke items verzamelen, en alleen deze items. Het zijn echter veel mensen die allerlei soorten kostuumjuwelen verzamelen, en niet alleen vintage oorbellen. Dit is altijd een beslissing die door de persoonlijke verzamelaar moet worden genomen. Het is geheel aan de verzamelaar wat hij wil verzamelen. Gezien de enorme hoeveelheid kostuumjuwelen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn veel verzamelaars gespecialiseerd in bepaalde soorten of merken, en vintage oorbellen vallen in deze categorie.

Er zijn drie soorten oorbellen. Clip op, schroef terug, en post. Elk heeft zijn eigen onderscheidingen en waarde, afhankelijk van de vraag. Doorboorde oren zijn al sinds de jaren twintig populair. Dit leek echter enigszins te veranderen in de jaren dertig, toen clip-on en screw-back oorbellen het rage en fashion statement werden dat een meerderheid van de vrouwen zou maken. Begin jaren zestig kwamen oorbellen voor gaatjes in de oren weer in de mode.

Steenmaterialen in op kostuum gebaseerde sieradenoorbellen omvatten parelmoer, vele soorten gekleurde strass-steentjes, Lucite en glas. Ze waren er in vele soorten, maten en kleuren. Instellingen kunnen goud en zilver omvatten, maar als het om kostuumjuwelen ging, werden deze edele metalen normaal gesproken weggelaten. Een van de weinigen die dit soort zettingen gebruikte, voornamelijk zilver, was Trifari. Deze Trifari-oorbellen zijn nu enkele van de meest gewilde oorbellen op de markt voor kostuumjuwelen. Desalniettemin waren er anderen die deze materialen ook gebruikten, en ook die zijn zeer gewenst en gewild.

Oorbellen van het cameo-type lijken ook een grote verkoper te zijn als het op oorbellen aankomt. Deze zeer gedetailleerde profielgravures zijn zowel mooi als gewenst.

Maar er zijn ook tal van vervalsingen op de markt. Deze knock-offs zijn best goed, zelfs voor de deskundige verzamelaar. Daarom moet een verzamelaar ofwel omgaan met een vertrouwd persoon, of het stuk onderzoeken. Onderzoek naar het stuk of de stukken, met de komst van internet en de vele websites voor kostuumjuwelen die er zijn, wordt steeds gemakkelijker. Er zijn ook veel boeken over dit onderwerp verschenen. Deze boeken zijn een wonderland van kennis en bevatten veel afbeeldingen waarmee een verzamelaar het stuk zou kunnen vergelijken en verifiëren.

Waar vind je vintage kostuumjuwelen? Veel plaatsen verkopen deze stukken. Ze zijn op tal van plaatsen te vinden. Een prachtige plek om te kijken is op rommelmarkten, werfverkoop en tweedehandswinkels. Dit zijn plaatsen waar je gewoon een geweldige deal kunt vinden. Ze zijn echter niet de enige plekken om te kijken. Probeer enkele van de vele internetveilingen, evenals de steeds groter wordende websites die aan dit verzamelgenre zijn gewijd.