Hoe u uw sieraden schoonmaakt en onderhoudt

Ga jij binnenkort een avondje iets leuks doen? Dan wil je er wel goed uitzien. Ga je bijvoorbeeld naar het Casino om een lekker te spelen op de gokautomaat? Dan moet jij en je juwelen er wel goed uitzien natuurlijk. De meest effectieve manier om uw sieraden schoon te maken, is door deze naar uw plaatselijke juwelier te brengen. Dat is misschien niet altijd mogelijk. Het lijkt altijd alsof je op een zaterdagavond, voordat je gaat eten of wanneer je je aankleedt voor een bruiloft, je realiseert dat je sieraden een beetje van zijn glans en glans missen.

Onderhoudsschema voor sieraden
Aangezien de meeste mensen hun sieraden op een centrale plek bewaren, zoals een juwelendoosje of een kluis, is het gemakkelijk om er een basischecklist bij te houden. Het is gebruikelijk dat iemand de tijd laat verstrijken voordat hij op een dag bij het onderzoeken van zijn sieraden merkt dat er een diamant aan zijn ring of armband ontbreekt. Het bewaren van een eenvoudige checklist in uw juwelendoos kan als herinnering dienen. Alle fijne sieraden die regelmatig worden gedragen en waarop edelstenen zijn gemonteerd, moeten routinematig naar een juwelier worden gebracht om te worden geïnspecteerd op slijtage aan pinnen en sluitingen. Na verloop van tijd komen veel gedragen sieraden vaak in contact met ruwe oppervlakken tijdens dagelijks gebruik, waardoor ze vatbaar zijn voor erosie en metaalmoeheid.

Sieraden Erosie
“Erosie” vindt plaats wanneer goud of een edelmetaal tegen zichzelf of andere oppervlakken wrijft. Terwijl edele metalen tegen aanrechtbladen, stenen of minerale oppervlakken wrijven, erodeert het zachte edelmetaal langzaam. Uw juwelier kan u adviseren over de benodigde reparatie voordat een item kapot gaat en verloren gaat. Deze aanbevolen preventieve maatregel kan de levensduur van uw kostbare sieraden verlengen.

Sieraden Metaal Vermoeidheid
“Metaalmoeheid” vindt plaats wanneer metaal wordt belast door constant kloppen of buigen. De gemakkelijkste manier om dit te begrijpen, is door je voor te stellen dat een kleerhanger meerdere keren heen en weer wordt gebogen totdat hij breekt. De impact van het raken van een ring of armband op een deurknop of het constant indrukken van een veerslot op uw sieradensluitingen draagt ​​langzaam bij aan de “metaalmoeheid”.

Professioneel sieradenonderhoud
We raden aan om alledaagse voorwerpen zoals verlovingsringen en tennisarmbanden elke 6 maanden te laten bekijken door een professionele juwelier, en jaarlijks voor sieraden die minder vaak worden gedragen. Een getrainde juwelier zal de pinnen en gespen inspecteren op slijtage. De juwelier detecteert losse stenen en regelt het aandraaien van uw tanden en het repareren of vervangen van versleten plekken.

Professionele sieradenreiniging
De meeste juweliers zullen uw sieraden reinigen en polijsten terwijl u wacht en de meer geavanceerde juweliers kunnen uw sieraden machinaal polijsten met verschillende stadia van verbindingen om de oorspronkelijke glans te herstellen. Ze kunnen mogelijk ook een rhodium-afwerking op uw witte goud herstellen. Ook de hoger opgeleide juweliers kunnen uw sieraad stomen en ultrasoon reinigen. Uw sieradenprofessional moet de aard van delicate materialen, edelstenen en patina’s begrijpen om te voorkomen dat uw kostbare items beschadigd raken terwijl u eraan werkt.

Huis Sieraden Schoonmaken
Om je sieraden thuis goed schoon te maken, moet je eerst weten waar je sieraden van gemaakt zijn.

Sieraden schoonmaken Nee nee’s
Veel materialen mogen niet thuis worden schoongemaakt. Hieronder staan ​​een paar voorbeelden van sieraden waarmee voorzichtig moet worden omgegaan.