Casual en hoogwaardig: Ralph Lauren en Parajumpers

Een polo van Ralph Lauren en de kleding van Parajumpers, beide zijn enorm in populariteit gestegen. Beide merken zijn gericht op hoogwaardige kwaliteit en luxeproducten. Een polo Ralph Lauren is zo enorm populair geworden, dat je misschien wel meer wilt weten over het merk. Voor Parajumpers geldt hetzelfde. Waar komt die naam eigenlijk vandaan? En dat logo? Alles over Ralph Lauren en Parajumpers is te vinden in de komende paar alinea’s. Lees dus snel verder!

Alles over Ralph Lauren

Ralph Lauren is een merk dat zich volledig op high-end kleding, accessoires en zelfs wooninrichting richt. Het merk werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw opgericht door de gelijknamige Ralph Lauren, de Amerikaan begon met het verkopen van stropdassen. Deze dassen hadden als modelnaam “Polo”, misschien gaat er nu wel een lampje branden. Bij het uitbreiden van het merk werd de polo een veel gezien kledingstuk in het assortiment van het hoogwaardige merk. Ralph Lauren heeft een enorm uitgebreid aanbod aan kleding: van jassen tot overhemden en van broeken tot tassen. Wat je misschien niet wist, is dat Ralph Lauren zelfs verlichting en meubels voor in huis verkoopt!

Alles over Parajumpers

De parajumpers was een afkorting of bijnaam van een speciale Amerikaanse legereenheid. De zogenaamde “Pararescue Jumpers” hadden als taak de meest uitdagende reddingsoperaties uit te voeren. Zowel militairen als burgers werden gered door deze elite-eenheid. De Parajumpers werkten in de meest uitdagende omstandigheden, ter land, ter zee en in de lucht. Om deze reden moesten de leden van deze eenheid voorzien worden van kleding van topkwaliteit.

Het was een Italiaan die hier zo van onder de indruk was dat hij de naam wilde gebruiken om zijn eigen kledinglijn op te richten. En niet alleen de naam werd gebruikt, ook liet oprichter Massimo Rossetti zich inspireren door de absolute topkwaliteit van kleding. Het merk Parajumpers heeft dus outdoorkleding van de hoogste, militaire kwaliteit. Ook casual is het merk goed te dragen! Een aanrader voor als je op zoek bent naar topkleding!